Πρόσβαση

Map of Parga Greece Parga.net your travel agent in Parga

Τοποθεσία
Η Πάργα βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό Τμήμα της Ηπείρου και ανήκει στο Νομό Πρεβέζης. Απέχει περίπου 400 χλμ. από την Αθήνα και περίπου 500 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Αεροπορικώς
Με πτήσεις που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου (63 χλμ από την Πάργα). Καθημερινές πτήσεις από Αθήνα. Την καλοκαιρινή περίοδο πολλές πτήσεις charter από ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης με πτήσεις που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας (απ’ ευθείας σύνδεση με Αθήνα και πόλεις του εξωτερικού).

Οδικώς

Με το αυτοκίνητο σας, ή με το ΚΤΕΛ. Η Πάργα συνδέεται οδικά με όλα τα αστικά κέντρα και με τις γειτονικές πόλεις (Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα).

Πρόσβαση με αφετηρία την Αθήνα:

Ο πιο σύντομος δρόμος είναι μέσω Ρίου-Αντίρριου και στη συνέχεια ακολουθείτε την διαδρομή Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Ακτιο – Πρέβεζα. Στην Πρέβεζα συνεχίζετε για Ηγουμενίτσα όπου θα δείτε σχετικές πινακίδες για Πάργα.

Πρόσβαση με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη:

Χάρη στην Εγνατία Οδό, ο χρόνος του ταξιδιού Θεσσαλονίκη-Πάργα έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Χρησιμοποιείστε την Εγνατία Οδό και αφού περάσετε τα Γιάννενα και την παράκαμψη Παραμυθιάς, συνεχίστε προς Ηγουμενίτσα. Στρίψτε στον κόμβο Βασιλικό- Καρτέρι και στο Καρτέρι στρίψτε αριστερά προς Πάργα – Πρέβεζα, ακολουθώντας τις πινακίδες.